ГоловнаСуспільствоЖиття

Попов відкрив у Києві новий пам'ятник

Композиція зроблена в реалістичному стилі та природно виглядає для місцевого ландшафту.

Попов відкрив у Києві новий пам'ятник
Фото: kmv.gov.ua

Перший в Оболонському районі столиці пам'ятник воїнам Великої Вітчизняної війни відкрили сьогодні за участю ветеранів війни, керівництва міста, представників громадських організацій, місцевих мешканців.

"Я пишаюся тим, що і через 67 років ми шануємо пам'ять героїв Великої Вітчизняної війни. Меморіальний комплекс, який ми сьогодні відкрили в Оболонському районі, особливий. Бронзові солдати немов живі. І це дуже символічно, тому що наша пам'ять про тих, хто загинув, віддаючи життя за свободу рідної землі, буде вічною. Завдяки їх подвигу ми живемо на мирній землі", - сказав під час відкриття пам'ятника Попов.

Композиція пам'ятника складається зі скульптурної групи, встановленої на штучному пагорбі. У її центрі - солдатське багаття як символ вічної пам'яті. Над вогнищем - казан на тринозі, навколо нього розташувалися два солдати. Вони згадують свого бойового товариша.

Попереду на валунах лежить символічний рушник. На ньому лежить каска, пробита ворожоо кулею, і кухоль, накритий шматком чорного хліба, - традиційний символ пам'яті тих, хто не повернувся з фронту і загинув на місці бою. Ця пам'ятна скульптурна композиція встановлена як символ перемоги воїнів-визволителів у роки Другої світової війни.

Композиція зроблена в реалістичному стилі та природно виглядає для місцевого ландшафту. Ввечері вона буде декоративно освітлюватися та створювати враження природного сяйва від багаття.

Для виготовлення пам'ятника клопотали ветеранські організації та місцеві мешканці. Побудували комплекс за кошти меценатів.

Зараз в Оболонському районі мешкають 6500 ветеранів Великої Вітчизняної війни, серед них два Героя Радянського Союзу. З метою соціального захисту та підтримки ветеранів району 2012 року за ініціативою Олександра Попова за міськими програмами "Турбота" та "Соціальне партнерство" виділено 3 млн 627 тис. гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram