ГоловнаСуспільствоПодії

Дніпропетровські терористи висували вимоги - джерело

Є інформація про нефінансові вимоги.

Дніпропетровські терористи висували вимоги - джерело
Фото: EPA/UPG

Версія про те, що до вибухів у Дніпропетровську причетні члени якоїсь екстремістської організації, не отримала підтвердження, натомість є інформація про нефінансові вимоги.

Про це повідомило "КП" анонімне джерело в СБУ.

"Бомби виготовили із того, що можна купити в будь-якому господарському магазині, за рецептом з Інтернету".

За словами джерела, в спецслужби надходили вимоги нефінансового характеру, але наразі достеменно не відомо, були це організатори вибухів чи люди, які намагаються скористати з нагоди.

"І вимоги висувалися! Але не фінансового характеру, і ще не зрозуміло, самими "бомбістами" чи іншими людьми, які намагаються скористатися ситуацією. Текст звернення поки афішувати не можна - триває робота".

Також до решти не є зрозумілою мета підривників.

"Можливо, хтось так зводить особисті порахунки з керівництвом силових відомств Дніпропетровської області. Адже зрозуміло, якщо злочин не розкриють - будуть звільнення... Не можна виключати, що за цим стоїть хтось із ображених екс-правоохоронців", - сказало джерело.

Нагадаємо, 27 квітня у Дніпропетровську прогриміли чотири вибухи. Постраждали 30 людей, 26 із них госпіталізували. Слідчі СБУ розслідують кримінальну справу, порушену прокуратурою Дніпропетровської області за ч.2 ст.258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Служба безпеки України склала фотороботи трьох розшукуваних за підозрою у вибухах у Дніпропетровську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram