ГоловнаСуспільствоЖиття

Кульбіда скасував весняне підтоплення

Гідрометцентр подав надію українців.

Кульбіда скасував весняне підтоплення
Фото: forum.gp.dn.ua

Весняний паводок цього року не загрожує більшості населених пунктів України.

Про це повідомив учора

директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда.

"Сьогодні ми маємо продовження розвитку весняної повені. Це на Дніпрі, від Київського водосховища до території Росії, в притоках Дніпра за межами України та на Десні.

Тут рівень води зростає щодня: на Десні менше - від 1 до 6 см, на Дніпрі більше - до 10-15 см щодня. І хотів би зазначити, що на верхньому Дніпрі до Могильова, тобто не на українській території, підвищення рівня води в Дніпрі вже на сьогодні становило від 3 до 7,5 м. Це доволі висока паводкова хвиля, яка просувається вниз Дніпром і дійде до Київського водосховища", - поінформував М. Кульбіда.

За його словами, ідучи, ця хвиля "розпластається", і отже, максимальні рівні, які будуть на українській території, не перевищуватимуть двох метрів і не "становитимуть будь-якої

загрози більшості населених пунктів, розташованих у басейні Дніпра" .

М. Кульбіда додав, що винятком може бути лише Ріпкинський район Чернігівської області, де рівень води сьогодні вже сягнув небезпечних позначок, де підтопило населені пункти і де спостерігають певні проблеми з пересуванням транспорту автодорогами.

Також небезпечних позначок сягнув рівень води в річках Біловодського району Луганської області, але така ситуація тут повторюється щорічно.

Начальник гідрометцентру також повідомив, що весняний паводок у районі Києва слід очікувати з 10 по 15 травня. "Це буде значно нижче, ніж навіть середній рівень, що зовсім не становитиме жодної загрози для киян і для інфраструктури міста", - зазначив М. Кульбіда.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram