ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві дозволять паркуватися на газонах

Влада організовує екопарковки.

У Києві дозволять паркуватися на газонах
Фото: samara.olx.ru

Київські чиновники вирішили проблему парковок, дозволивши паркуватися на захищених газонах.

Екопарковки - це ґрати, або покриття із круглими виїмками, пише "Комсомольськая правда в Украине". Покриття виготовлено зі спеціальної пластмаси за німецькою технологією. Коли машин на такій парковці немає, створюється видимість газону. Але коли на такий майданчик заїжджає машина, цей "газон", на відміну від природного, не пошкоджується.

"У такий спосіб водії матимуть більше місця, аби припаркувати свій автомобіль, до того ж, зберігається зелена зона", - розповіли в Головному управлінні благоустрою Києва про свій проект.

"Комунальні служби міста перекопують землю, засівають травою ... Але через тиждень усе вже заїжджене та зіпсоване автомобілями. А завдяки екологічним паркувальним майданчикам і трава, і ґрунт залишаються неушкодженими", - зазначають чиновники.

Вартість квадратного метра такого паркування коштує від 190 гривень. Встановлювати парковки планують у паркових зонах і місцях відпочинку, де ставлять багато машин, а також біля великих торгових і розважальних центрів. Почнуть вже з кінця травня. А протягом місяця районні служби оброблять поадресний список місць, де доцільне встановлення таких парковок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram