ГоловнаСуспільствоЖиття

Чорнобильцям видадуть "Картку киянина" до кінця року

Місто посилює соціальний захист громадян.

Чорнобильцям видадуть "Картку киянина" до кінця року
Фото: mignews.com.ua

Вже до кінця року столичні чорнобильці отримають соціальну "Картку киянина", розроблену в контексті програми з посилення соціального захисту киян.

Про це повідомив голова КМДА Олександр Попов.

"З 1 травня місто запровадить соціальну "Картку киянина". Це дуже серйозний соціальний проект, за допомогою якого ми маємо намір посилити соціальний захист киян. Першими картку отримають багатодітні мами, пенсіонери-інваліди, яким місто надало право бесзкоштовного проїзду в метро, потім інші пільгові категорії киян", - сказав глава КМДА.

"Чорнобиль - наша спільна трагедія, і, вважаю, місто має зробити все можливе, щоб допомогти людям, які постраждали в результаті аварії, і ліквідаторам, завдяки самовідданості та мужності яких ми уникли більш страшних наслідків катастрофи. Київ дбав і дбатиме про чорнобильців. Ми налаштовані постійно посилювати соціальний захист тих, хто постраждав в результаті аварії. "Картка киянина", яку чорнобильці серед інших пільгових категорій зможуть отримати вже до кінця цього року, - один з напрямків роботи міста з посилення соціального захисту громадян", - сказав Олександр Попов.

Нагадаємо, що з 1 травня 2012 року в українській столиці почне діяти "Соціальна картка киянина". Перші 80 тисяч карток видадуть вже найближчим часом, а до кінця року ними забезпечать 600 тисяч киян пільгових категорій. Передбачається, що власники цієї картки отримають право безкоштовного проїзду у транспорті, знижки на продукти харчування та ліки. Видавати картки будуть в районних управліннях соцзахисту, вони будуть іменними, тому скористатися ними зможуть тільки їх власники.

Після того, як картку видадуть багатодітним батькам, її зможуть отримати пенсіонери та інваліди, які не мають права пільгового проїзду в метрополітені; непрацюючі особи, які здійснюють догляд за дітьми-інвалідами та отримують державну соціальну допомогу; особи, які не мають права на пенсію; соціальні працівники.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram