ГоловнаСуспільствоЖиття

Міліція не змогла здолати англійську мову перед Євро-2012

У правоохоронців можуть виникнути проблеми з фанами.

Міліція не змогла здолати англійську мову перед Євро-2012
Фото: Дмитрий Неймырок/most-kharkov.info

Співробітників української міліції не вдалося належно навчити іноземних мов напередодні Євро-2012.

Про це на засіданні круглого столу в МЗС України заявив правозахисник, голова Громадської ради при МВС Едуард Багіров.

За даними правозахисника, сьогодні максимум 15% українських міліціонерів знають "принаймні кілька слів англійською". У зв'язку з чим Багіров припустив, що у співробітників правоохоронних органів можуть виникнути проблеми з уболівальниками з Європи.

Важкенько на ту зарабітну плату, яку ми сьогодні виплачуваємо міліціонерам, вимагати від них ще й знання англійської мови.

— Анатолий Могилев, экс-министр внутренних дел Украины

За словами голови ради, європейці звикли до того, що поліцейський - це їх товариш, який завжди підкаже, допоможе або навіть підвезе до будинку. "Від українських міліціонерів такого очікувати не варто", - додав Багіров.

Раніше повідомляли, що напередодні чемпіонату понад 27 тисяч українських міліціонерів повинні будуть пройти тримісячні курси розмовної англійської (згодом називали цифру в 40 тисяч осіб). У січні 2012 року стало відомо, що співробітники правоохоронних органів також матимуть електронні перекладачі. Більше півтори тисячі пристроїв розподілять між черговими бригадами міліції.

У середині березня міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко заявляв, що в українській міліції працює достатньо співробітників, які володіють англійською, і саме їх відрядять до місць проведення фінальної частини чемпіонату. "Думаю, проблем із цими питаннями не буде", - запевнив міністр.

Нагадаємо, Євро-2012 проходитиме у восьми містах України та Польщі з 8 червня по 1 липня 2012 року. Матчі турніру приймуть Київ, Донецьк, Харків і Львів. Як заявив 20 квітня віце-прем'єр, міністр інфраструктури Борис Колесніков, сукупні витрати країни на проведення чемпіонату перевищили 4 мільярди доларів. У цю суму увійшли витрати на будівництво аеропортів, доріг і стадіонів, а також закупівля швидкісних поїздів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram