ГоловнаСуспільствоЖиття

У Луганську страйкують шахтарі

Вони вимагають виплатити зарплату.

У Луганську страйкують шахтарі
Фото: lifedon.com.ua

Близько 700 шахтарів Луганська вимагають виплатити їм річну заборгованість із зарплати - вони розпочали дводенний страйк.

Про це повідомив голова Луганської шахтобудівної територіальної організації Укрвуглепрофспілки Олексій Швечиков.

Сьогодні 32 представники трудового колективу ПАТ "Трест Луганськшахтопроходка" почали страйк, оскільки досі не виконано основної вимоги - погасити підприємству борги за виконані ще 2010 року роботи на шахті №10 "Нововолинська".

"Домовленість, досягнута минулого тижня на нараді в

Міністерстві енергетики і вугільної промисловості України, про погашення боргу на суму 4,5 млн грн на сьогодні не виконана. Але це заборгованість перед трестом за виконані роботи на інших об'єктах - шахті "Горська", підприємствах ДП "Луганськвугілля", "Львіввугілля", шахті №9 "Нововолинська". А рішення про погашення заборгованості перед трестом за виконані роботи на шахті №10 "Нововолинська" взагалі досі немає", - сказав Швечиков.

Він також нагадав, що сума боргу за роботи на шахті №10 "Нововолинська" становить близько 21 млн грн, із яких понад 10 млн грн - не виплачена працівникам тресту заробітна плата.

За його словами, близько 700 колишніх і нинішніх працівників тресту "Луганськшахтопроходка" більш ніж рік не можуть отримати від 15 тис. до понад 20 тис. грн чесного і заслуженого заробітку. Причому багато людей уже звільнилися, так і не дочекавшись справедливості.

"Основної вимоги трудящих тресту не виконано, тому проведення 72-денного страйку залишається чинним, як і окреслені масові акції протесту. Перша з них відбудеться вже 27 квітня біля будівлі Луганської облдержадміністрації, ще два мирні мітинги пройдуть у центрі Луганська 15 травня і 14 червня", - наголосив профспілковий лідер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram