ГоловнаСуспільствоПодії

Прокуратура не виявила порушень під час лікування Оксани Макар

Прокуратура Миколаївської області заявила, що апарат штучної вентиляції легенів, який використовували в міській лікарні №3 для лікування постраждалої внаслідок зґвалтування і підпалу Оксани Макар, був справний.

Прокуратура не виявила порушень під час лікування Оксани Макар

Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури області.

"Завдати баротравму апаратом штучної вентиляції легенів Carina System неможливо", - зазначено в документі

.

Згідно з повідомленням, прокуратура області в межах компетенції здійснила перевірку інформації про використання неякісного медичного обладнання під час лікування О. Макар.

Встановлено, що 2010 року отримано для розподілу по області 24 апарати штучної вентиляції легенів Carina System виробництва Drager Medical (Німеччина) вартістю 21 167 євро кожен, у тому числі один апарат - для міської лікарні №3 міста Миколаєва.

"Зазначені апарати призначені для проведення штучної вентиляції легенів як у лікувальних установах, так і під час транспортування хворих. Апарати в установленому законодавством порядку введені в експлуатацію і використовуються сьогодні", - сказано в повідомленні.

Із моменту поставки і дотепер жодних скарг про роботу апаратів не надходило.

Зазначений апарат успішно пройшов тестування, всі режими вентиляції і захисту пацієнта функціонують відповідно до нормальних робочих режимів, відхилень не встановлено.

"За період перебування на штучній вентиляції легенів тиск повітря, що його вливали О. Макар, не перевищував 15-24 см. водяного стовпа, що є безпечним і оптимальним за будь-якого стану пацієнтки. Також зазначений апарат має запобіжну систему, що сигналізує про розгерметизацію дихального контуру "апарат-пацієнт", - йдеться в документі.

Крім того, апарати влаштовані таким чином, що навіть у разі внесення неадекватних параметрів роботи вони автоматично відключаються. Це свідчить про те, що розрив легенів унаслідок неправильного використання неможливий.

Нагадаємо, депутат від Партії регіонів Валерій Коновалюк заявив, що апарат, який використовували для лікування Оксани Макар, був настільки неякісним, що їй просто "порвали" легені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram