ГоловнаСуспільствоПодії

Кримські прикордонники затримали турецьких ловців камбали

Українські прикордонники затримали біля берегів Криму турецьку риболовецьку шхуну "Ені Ай", яка без дозволу зайшла у виняткову економічну зону країни.

Кримські прикордонники затримали турецьких ловців камбали
Фото: e-crimea.info

Про це повідомляє агентство "Е-Крим", посилаючись на регіональне управління Держприкордонслужби.

Екіпаж судна складався з дев'яти громадян Туреччини. На його борту було виявлено понад 25 кілометрів сітки для лову камбали, тонна сухого льоду (для зберігання спійманої риби), 37 металевих якорів, телефон супутникового зв'язку, а також ноутбук із базою даних районів встановлення сіток. Капітан шхуни стверджував, що мав намір вести промисел в економічній зоні Румунії, а не України.

За даними РБК-Україна, судно відконвоювали в Севастополь. У Держприкордонслужбі агентству повідомили, що за день до затримання "Ені Ай" вже заходило в економічну зону України, звідки його видворив літак прикордонного відомства.

Зазначимо, 12 квітня корабель морської охорони "Донбас" затримав іще одне турецьке риболовецьке судно біля східного узбережжя Криму. За словами капітана шхуни, він намагався сховатися в українських водах від складних погодних умов. Однак, як наголосили у відомстві, море на той момент було "дуже спокійним". Окрім того, на кормі судна прикордонники виявили близько 15 кілометрів сітки. Шхуну відконвоювали в порт Керчі.

Обидва судна затримали на підставі постанови уряду "Про затвердження Порядку і умов використання рибних та інших водних живих ресурсів виняткової (морської) економічної зони України". Згідно з цим документом, судна, які мають промислове обладнання, але не отримали дозвіл на промисел, повинні повідомити Держприкордонслужбу про перебування в економічній зоні України. Знаряддя лову при цьому має розміщуватися в трюмі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram