ГоловнаСуспільствоОсвіта

У складі приймальних комісій вишів будуть студенти

Під час вступної кампанії-2012 студенти вищих навчальних закладів працюватимуть у складі приймальних комісій.

У складі приймальних комісій вишів будуть студенти
Фото: Макс Левин

Про це просить у листі до ректорів ВНЗ міністр освіти Дмитро Табачник.

12 квітня 2012 Д. Табачник підписав лист до керівників вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації за № 1/9-282 щодо включення до складу приймальної комісії представників органів студентського самоврядування.

У документі йдеться, що відомство отримує чимало звернень від органів студентського самоврядування, а також молодіжних громадських організацій про необхідність забезпечення відкритості та прозорості проведення прийому до вишів 2012 року.

Як зазначив президент Національного студентського союзу Анатолій Ігнатович, залучення представників органів студентського самоврядування повинно забезпечити прозорість вступної кампанії для громадськості: "Можливість включення представників громадськості до складу приймальних комісій передбачено положенням про приймальну комісію, проте, на жаль, не всі керівники ВНЗ прагнуть забезпечити прозорість вступної кампанії. Ці "окремі" керівники вищих навчальних закладів сприймають приймальної комісії як місце для збору грошових винагород від вступників, а не як робочий технічний орган. Тому Національний студентський союз і Студентський захист звернулися до Міносвіти з проханням підтримати органи студентського самоврядування".

Вступна кампанія і прийом заяв від вступників 2012 року стартує 2 липня, цьому передуватиме зовнішнє тестування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram