ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

СЕС попередила фанатів про кір в Україні

СЕС закликає іноземних уболівальників, які мають намір приїхати в Україну на чемпіонат Євро-2012, зробити щеплення проти кору.

СЕС попередила фанатів про кір в Україні
Фото: www.gorod.lv

Про це на прес-конференції повідомив перший заступник голови Держсанепідслужби Олександр Кравчук.

Відповідаючи на запитання, яка з інфекційних хвороб в Україні може становити найбільшу небезпеку для іноземців, які приїдуть на чемпіонат, Кравчук сказав, що це кір.

За його словами, якщо йдеться про вболівальників із європейських країн, то для них ця інфекція менш небезпечна, оскільки штам вірусу є однаковим у всій Європі.

Водночас, за словами Кравчука, якщо в Україну приїдуть туристи, наприклад, зі Сполучених Штатів Америки, то для них кір може становити серйозну небезпеку.

Він пояснив, що у США цю хворобу вважають подоланою і проти неї не вакцинують. Якщо не вакцинований американець приїде в Україну, "підхопить інфекцію і повезе її до себе на батьківщину", то це буде небезпечно не тільки для нього, а й для його співвітчизників, сказав Кравчук.

Через це СЕС офіційно звернулася з листом до посольств зарубіжних країн, у якому наголошує закликати всіх охочих приїхати в Україну на Євро-2012 вакцинуватися проти кору. "Ми визнаємо, що в нас зараз несприятлива ситуація із захворюванням на кір", - сказав заступник голови Держсанепідслужби.

Нагадаємо, в Україні від початку року зареєстровано близько 7500 випадків захворювання на кір, переважно в західних регіонах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram