ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Аптеки залишать без реклами

Вивіски з рекламою повинні зникнути з вітрин аптек уже з липня.

Аптеки залишать без реклами
Фото: Макс Левин

Про це повідомили в прес-службі Державної служби з лікарських засобів.

Відповідну норму містять Ліцензійні умови провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової, роздрібної торгівлі лікарськими засобами.

"На фасаді будівлі, де розміщено аптечний заклад, згідно з його призначенням повинна бути вивіска із зазначенням тільки виду закладу, а саме: "Аптечний склад (база)", "Аптека", "Аптечний пункт", "Аптечний кіоск", - йдеться в документі.

"Для аптек та їх структурних підрозділів обов'язково повинна бути доступна інформація про місце розташування чергової (цілодобової) та найближчої аптеки. За бажанням ліцензіат може встановити сигнальний покажчик, який не є рекламою", - наголошено також у Ліцензійних умовах.

Відповідну

норму було введено з метою недопущення маніпулювання свідомістю споживачів, адже останнім часом широкого поширення набули аптечні вивіски, в яких наголошувалося, що вони нібито спрямовані на певні верстви населення, або про нібито низькі ціни в них.

Як

зазначила перший заступник голови Держлікслужби України Інна Демченко, вивіски "Соціальна" аптека, аптека "низьких" або "кращих" цін - якщо ці слова є безпосередньою назвою установи, то таку інформацію можна розміщувати на маленькій табличці біля входу, проте на фасаді будівлі має бути бути лише слово "аптека".

Кінцевий термін виконання цієї вимоги - 1 липня 2012 року. Якщо перевірка встановить порушення норми після зазначеної дати, Держлікслужба України своїм розпорядженням надаватиме місяць на приведення вивіски аптечного закладу у відповідність із Ліцензійними умовами.

Якщо і після завершення встановленого терміну суб'єкт господарської діяльності не виправить порушення, його ліцензію буде анульовано.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram