ГоловнаСуспільствоОсвіта

Табачник збрехав про кількість російськомовних шкіл у Києві

Міністра освіти Дмитра Табачника упіймали на маніпулюванні фактами про російськомовні школи Києва.

Табачник збрехав про кількість російськомовних шкіл у Києві
Фото: www.segodnya.ua

Як пише ZN.UA, Табачник стверджує, що в лівобережних районах Києва немає жодної школи з російською мовою навчання, хоча насправді на лівому березі розташовано п'ять таких навчальних закладів.

Як відомо, Табачник в інтерв'ю тижневику "2000" заявив, що "батьки в Києві штурмом беруть міністерство, запитуючи, чому не можуть віддати дітей у російські класи". "Місцеві органи влади бояться, аби не підставитися під вогонь націонал-патріотів, які в усьому бачать крамолу і діють за принципом "не пущать". А проблема колосальна - у Києві понад тисячу батьків возять школярів із лівого на правий берег, бо не можуть знайти на лівому жодної російської школи та гімназії", - додав Табачник.

Насправді ж, за даними Головного управління освіти і науки, у Києві сьогодні сім шкіл із російською мовою навчання і дванадцять з російськомовними класами. П'ять із цих дев'ятнадцяти навчальних закладів розташовано в лівобережних районах столиці. Такім невигідні для себе дані міністр замовчав.

У рейтингу кращих шкіл Києва, який на початку цього навчального року опублікувало виданням "Сегодня.ua", фігурують двадцять п'ять навчальних закладів столиці. Із них тільки чотири (і то не з вищих рядків рейтингу) розташовані на лівому березі. Тому багато батьків, які хочуть учити дітей у престижних школах з українською мовою навчання, також возять своїх дітей на правий берег. Але їх міністр не помічає, зазначило видання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram