ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

В'ятрович презентував у Могилянці посібник для роботи в архівах спецслужб

10 квітня в науковій бібліотеці Національного університету "Києво-Могилянська академія" презентували книгу-посібник для правильного пошуку інформації в архівах спецслужб.

В'ятрович презентував у Могилянці посібник для роботи в архівах спецслужб
Владимир Вятрович
Фото: uainforg.livejournal.com

Посібник "Право на правду. Практичний порадник із доступу до архівів" підготувала команда, яка протягом 2008-2010 років працювала над розсекреченням архівів КДБ - Володимир В'ятрович, юрист Віта Лошак і експерти Ігор Кулик та Аліна Шпак.

"Архіви комуністичних служб - це можливість для кожного знайти інформацію про родичів і близьких, утрачених в бурхливому ХХ столітті, для історика - реалізувати творчі амбіції... Журналісти можуть допомогти людям побачити сучасність у минулому", - сказав Володимир В'ятрович.

Практичний посібник розроблено Центром досліджень визвольного руху в рамках проекту "Доступ до архівів як право на суспільну пам'ять" за підтримки Міжнародного фонду "Відродження". Розповсюджується безкоштовно, можна завантажити електронну версію на сайті http://www.cdvr.org.ua/node/1516

Нагадаємо, нещодавно

Києво-Могилянська академія ліквідувала Центр візуальної культури як підрозділ університету. Замість нього створено Центр історії державного будівництва Україна 20 століття, який очолив В'ятрович.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram