ГоловнаСуспільствоОсвіта

Табачникові бракує російської мови у школах

На думку міністра освіти і науки, молоді і спорту Дмитра Табачника, у Києві не вистачає російськомовних шкіл.

Табачникові бракує російської мови у школах
Фото: tsn.ua

Про це він розповів в інтерв'ю тижневику "Газета 2000".

Міністр зазначив, що Міносвіти у 2010 і 2011 роках уперше не надсилало підручників з російської мови та літератури в регіони, попри волю вчителів і директорів, а лиш збирало заявки. Загалом близько 16% шкіл країни замовили підручники з російської мови та літератури.

"Це пояснюється, зокрема, і величезним консерватизмом педагогічних колективів. Наприклад, батьки в Києві штурмом беруть міністерство, запитуючи, чому не можуть віддати дітей у російські класи", - сказав Табачник.

Разом із тим, Табачник пояснює це тим, що "місцеві органи влади бояться не підставитися під вогонь націонал-патріотів, які в усьому бачать крамолу і діють за принципом "не пущать". При цьому, за словами Табачника, тільки в Києві більш ніж 1000 батьків возять школярів із лівого на правий берег, бо не можуть знайти на лівому жодної російськомовної школи та гімназії.

Водночас Табачник зазначає, що така ситуація з вивченням російської мови і літератури не влаштовує

його. Міністр зазначив, що, згідно із заявками учителів і директорів, коштом державного замовлення підготовлено підручники тими мовами, про які просили в замовленні органи місцевих адміністрацій.

"І я хочу сказати вчителям Луганської, Харківської, Донецької областей чи Автономної Республіки Крим, що якщо через непорозуміння вам прийшов комплект українською мовою, будь ласка, зверніться із суворими вимогами до вашого обласного управління народної освіти", - сказав Табачник.

Нагадаємо, вже повідомляли, що

Міністерство освіти вимагало від учителів декларації про доходи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram