ГоловнаСуспільствоПодії

Директора музею, який заявив про крадіжку картин в уряді, звільнили

Директора Національного художнього музею Анатолія Мельника, який заявляв, що з приміщень Кабміну зникли картини, звільнили.

Директора музею, який заявив про крадіжку картин в уряді, звільнили
Анатолий Мельник
Фото: unian.net

У четвер в його кабінет у музеї прийшов міністр культури Михайло Кулиняк із трьома чиновниками міністерства і зачитав наказ про його звільнення, повідомляє УНІАН з посиланням на Мельника.

У наказі про звільнення, за словами Мельника, вжито формулювання "за згодою сторін", хоча сам директор музею, як пояснив він, не погоджувався на таке і не підписував жодних відповідних документів.

"Близько місяця тому міністр культури виніс мені догану за якісь там недоліки. Проте пізніше зняв цей догану, усвідомивши свою помилку", - сказав Мельник.

Відповідаючи на запитання, з чим Мельник пов'язує раптове звільнення з посади, він припустив, що причина може полягати в тому, що Національний музей вкотре відкрито заявив про зникнення картин у Кабміні.

За словами Мельника, його неприємності на посаді директора Нацмузею тривають відтоді, як музей уперше (влітку минулого року) заявив, що в Кабміні зникли картини, надані музеєм для експонування в урядових кабінетах, і музей вимагає повернути їх.

Мельник також повідомив, що працівники музею поцікавилися в міністра причиною звільнення, однак Кулиняк "не зміг дати будь-якої адекватної відповіді".

"Кулиняк не є фахівцем у своїй справі і не відповідає своїй посаді. Я йому сказав про це у вічі. Я йому сказав, що його наказ злочинний", - зазначив Мельник.

Він має намір оскаржити наказ про звільнення в суді, "якщо цього захоче колектив і підтримає громадськість".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram