ГоловнаСуспільствоЖиття

У Лівії розпочався суд над затриманими українцями.

У Лівії розпочався судовий процес над затриманими українцями.

У Лівії розпочався суд над затриманими українцями.
Фото: goodvin.info

Про це повідомив на нинішньому брифінгу керівник прес-служби Міністерства закордонних справ України Олександр Дикусаров.

"Учора військовий суд Триполі розпочав слухання справи щодо затриманих громадян України", - сказав Дикусаров.

Він зазначив, що, незважаючи на закритий статус суду, Посольству України в Лівії вдалося забезпечити присутність у суді українського дипломата.

За словами Дикусарова, на суді були всі затримані українці. Їм надали адвоката і перекладача. Кожен українець отримав слово.

Дикусаров повідомив, що під час розгляду справи українським громадянам висунули звинувачення у відновленні військової техніки задля інтересів колишнього режиму Муамара Каддафі.

Дикусаров зазначив, що абсолютно всі громадяни України не визнали своєї провини і наголосили на тому, що прибули до Лівії обслуговувати нафтові об'єкти і мають виключно цивільні професії.

Наступне судове засідання заплановане на 9 квітня.

"Як свідчить практика, розгляд військовим судом Триполі справ проти громадян інших країн, а такі процедури були, відбувається протягом 3-5 засідань", - сказав Дикусаров.

"Початок судового процесу є вкрай позитивним зрушенням у справі затриманих українців. Відбувається те, на чому ми довго наполягали, - перенесення справи в юридичну площину з дотриманням міжнародних юридичних норм", - сказав він.

Нагадаємо, на початку вересня 2011 року збройні формування затримали в Лівії понад 20 громадян України за підозрою в військовому пособництві колишньому лідерові Джамахірії Муамару Каддафі.

У березні цього року в Україну повернулися троє українців, звільнених з лівійського полону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram