ГоловнаСуспільствоВійна

Російські силовики масово обшукують сім'ї кримських татар в анексованому Криму

Під час обшуків уже затримано 16 кримських татар.

Сьогодні російські силовики почали масові обшуки сімей кримських татар в анексованому Росією Криму.

Про це написав голова Меджлісу кримськотатарського народу, депутат Верховної Ради від фракції "Блок Петра Порошенка" Рефат Чубаров на своїй сторінці Facebook.

"Ранній ранок 27 березня 2019 року в окупованому Росією Криму почався масовими обшуками будинків кримських татар. На 7-му годину ранку відомо про вторгнення російських силовиків у будинки щонайменше 25 кримськотатарських родин у Сімферополі (масиви Строганівка і Кам'янка), а також у Карасубазарському (Білогірському) районі Криму", - стверджує він.

Прибулих на місця обшуків адвокатів окупанти не пустили в будинки, де проводили обшуки. За попередньою інформацією правоохоронних органів Сімферополя, під час цих обшуків російські силовики затримали вже 16 осіб. Про це написала на своєму Facebook Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова. Також вона зазначила, що протиправні дії окупаційної влади тривають.

Рефат Чубаров підкреслив: "Сьогоднішні вторгнення російських окупантів у будинки кримських татар є актом найбільш масового порушення прав людини в окупованому Криму, вчиненого окупантами в один день".

Нагадаємо, Верховна Рада внесла в державний бюджет на 2019 рік 30 млн гривень на захист кримських татар, які проживають в окупованому Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram