ГоловнаСуспільствоЖиття

Психологи Гумштабу нададуть допомогу дітям із зони військових дій Актуально

Діти із зони бойових дій, які візьмуть участь у проекті Гуманітарного штабу Ріната Ахметова "Мирне літо - дітям Донбасу", зможуть не лише оздоровитися в літньому таборі, а й пройти психологічну реабілітацію. Для цього з ними працюватимуть психологи, які через ігрову активність, майстер-класи та арт-терапію допоможуть упоратися з травмою війни.

Психологи Гуманітарного штабу, які пройшли навчання за курсом "Травма війни", надаватимуть підтримку дітям, які приїдуть на відпочинок. Близько 3 000 дітей уже отримали таку допомогу в рамках проекту "Мирне літо - дітям Донбасу" протягом 2015-2016 років. А у 2017 році заплановано оздоровити ще 500 дітей з Донбасу.

За кожною зміною закріплено трьох психологів, які відстежуватимуть і, за потреби, коригуватимуть психоемоційний стан дітей. Для того щоб діти, які пережили військові події або проживають постійно в зоні військового конфлікту, могли пройти психологічну реабілітацію, будуть проводити групові заняття. З дітьми, яким знадобиться окрема увага, фахівці проведуть індивідуальні зустрічі.

"Проект "Мирне літо - дітям Донбасу" створено для дітей, які побачили війну на власні очі. Таким дітям вкрай необхідний відпочинок далеко від гуркоту снарядів. Це допоможе їм повірити в те, що їхнє дитинство може бути спокійним, мирним, сповненим радості і безтурботності. Адже саме таким має бути початок життя кожної людини. Психологи Штабу докладуть усіх зусиль для того, щоб стабілізувати психоемоційний стан дітей, підвищити їхню стресостійкість і знизити рівень тривоги і страху. І, звісно, діти матимуть можливість знайти нових друзів, отримати заряд позитивної енергії", - говорить Марина Сорокіна, координатор Психологічної служби Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram