ГоловнаПраво

Зеленський доручив СБУ і ДБР розслідувати вилучення військових приладів ПС ЗСУ співробітниками Держбюро розслідувань

Він заявив, що взяв справу під особистий контроль.

Зеленський доручив СБУ і ДБР розслідувати вилучення військових приладів ПС ЗСУ співробітниками Держбюро розслідувань
Фото: facebook.com/kpszsu

Президент Володимир Зеленський доручив правоохоронцям дати оцінку діям співробітників Державного бюро розслідувань, які вилучили військові прилади у військових частин Повітряних сил ЗСУ, що поставило під загрозу бойову готовність частин протиповітряної оборони.

Він висловив стурбованість діями ДБР щодо втручання в діяльність Повітряних сил, які прямо впливають на виконання завдань з оборони повітряного простору України. Про це повідомили в Офісі президента

"Керівникам СБУ і ДБР - негайно дати правову оцінку діям своїх співробітників і вжити вичерпних заходів для мінімізації можливих наслідків. Ситуацію з цього питання беру під особистий контроль", - заявив президент.

2 липня командування Повітряних сил ЗСУ заявило, що ДБР під час обшуків вилучило із зенітних ракетних бригад, які базуються в Хмельницькій, Одеській та Херсонській областях НВЧ прилади (клістрони), які є одним з основних елементів системи наведення зенітних ракетних комплексів на ціль.

При цьому в постанові суду йшлося тільки про огляд військової частини і дивізіонів, а не про вилучення техніки.

У ДБР заявили, що повернули всі прилади до військових частин. Керівництвом ДБР було ініційоване проведення службового розслідування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram