ГоловнаПраво

Правоохоронці затримали засудженого за держзраду колишнього кримського депутата Ганиша

Його відправили до Київського слідчого ізолятора.

Правоохоронці затримали засудженого за держзраду колишнього кримського депутата Ганиша
Василий Ганыш
Фото: Крым.Реалии

Правоохоронці затримали колишнього депутата Верховної Ради АР Крим Василя Ганиша. Раніше він був засуджений до 12 років позбавлення волі за державну зраду, повідомили в Telegram Прокуратури АРК.

"На момент набуття вироком суду законної чинності засуджений не перебував під вартою і до цього часу безпідставно продовжував перебувати на свободі", - йдеться в повідомленні.

Ганиша після затримання відправили до Київського слідчого ізолятора.

Нагадаємо, що вперше колишнього віцемера Феодосії і ексдепутата Ганиша затримали 28 квітня 2015 року під час виїзду з Криму. Прокуратура АРК звинуватила його в тому, що він сприяв підривний діяльності Росії на території Криму і тим самим скоїв держзраду. Кримський політик назвав звинувачення необґрунтованими, і заявив, що він був єдиним депутатом, який проголосував проти проведення "референдуму" про "приєднання" Криму до Росії.

Суд у справі Ганиша почався в серпні 2015 року. У лютому 2017 року, коли до винесення вироку залишалося кілька засідань, Вища рада правосуддя відсторонила главу суддівської колегії Олександра Федюка. Був обраний новий головуючий у справі, і суд над Ганишем почався заново.

27 липня 2018 року суд зняв з Ганиша частину звинувачень. Спочатку було три епізоди: голосування за проведення "референдуму", голосування за конституцію Криму та участь у виборах місцевого самоврядування. Суд погодився зі стороною захисту, що він дійсно голосував проти референдуму.

З січня 2016 року Ганиш перебуває під домашнім арештом. У листопаді минулого року його засудили до 12 років в'язниці. У січні 2020 Київський апеляційний суд залишив без зміни вирок Василю Ганишу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram