ГоловнаПраво

Ексміністр екології часів Януковича став підозрюваним у справі про хабар керівництву НАБУ і САП

Слідству невідоме його місце перебування.

Ексміністр екології часів Януковича став підозрюваним у справі про хабар керівництву НАБУ і САП
Николай Злочевский
Фото: skelet-info.org

Колишньому міністру екології та природних ресурсів часів президента Януковича Миколі Злочевському повідомили про підозру в організації спроби підкупу керівництва антикорупційних органів для закриття кримінальних проваджень проти нього.

Його дії кваліфікують за ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 369 КК України, повідомили в пресслужбі НАБУ. Тепер кількість підозрюваних виросла до чотирьох.

"Оскільки місцезнаходження ексчиновника невідоме, про підозру йому повідомили в порядку ст. 135, ст. 287 Кримінального процесуального кодексу, а саме – прислали поштою за місцем реєстрації, у житлово-комунальну організацію за останнім відомим місцем проживання й засобами телефонного зв'язку", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що 12 червня НАБУ й САП затримали "на гарячому" двох осіб, які намагалися передати 5 млн доларів керівникам антикорупційних органів за закриття кримінальної справи проти ексміністра Миколи Злочевського. Це мало стати подарунком до дня народження Злочевського.

Справа стосується можливої причетності ексміністра до заволодіння коштами стабілізаційного кредиту Національного банку, виданого Реал Банку (контролювався "сім'єю" Януковича) і їхньої легалізації. У цій справі повідомили про підозру низці осіб, зокрема колишньому міністру.

Кримінальне провадження про спробу підкупу керівників антикорупційних органів зареєстрували 3 червня. З моменту, коли слідству стало відомо про злочинний задум, до затримань пройшло 9 днів.

Затримано першого заступника начальника ГУ ДПС у Києві (він був посередником, за послуги нібито повинен був отримати 1 млн доларів); одного із керівників групи компаній, афілійованої зі Злочевським; і довірену особу Злочевського, колишнього керівника одного з департаментів ДФС України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram