ГоловнаПраво

У ДБР заявили, що Порошенко відмовився від дачі показань

Також він відмовився отримати повістки з викликом на допит на інші дати.

У ДБР заявили, що Порошенко відмовився від дачі показань
Фото: eurosolidarity.org

Начальник відділу Головного слідчого управління ДБР Вадим Приймачок заявив, що п'ятий президент України, співголова фракції "Європейська Солідарність" Петро Порошенко відмовився від дачі показань. Про це пише "Інтерфакс-Україна".

Порошенка викликали на допит як підозрюваного в кримінальному провадженні, яке стосується призначення першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка.

"Сьогодні Порошенко прийшов до слідчого ДБР для проведення допиту як підозрюваного. Він відмовився від дачі показань по суті пред'явленої підозри, також йому вручалися повістки на допит на інші дати, але він у присутності понятих відмовився отримувати вказані повістки", – розповів Приймачок.

Порошенка повідомили про необхідність прибуття до слідчого і вручили копію клопотання про продовження термінів досудового розслідування. Продовження термінів розглядатиме Печерський райсуд.

Нагадаємо, що Порошенка підозрюють в тому, що, будучи президентом України, у 2018 році шляхом видання "явно злочинного наказу" схилив заступника голови Служби зовнішньої розвідки України Сергія Семочка до перевищення ним влади і службових повноважень.

18 червня суддя Сергій Вовк відклав обрання запобіжного заходу Петру Порошенку на 1 липня. Він аргументував це зміною клопотання прокуратури про обрання запобіжного у вигляді особистого зобов'язання, а не арешту. Захист Порошенка виступала проти такого рішення, закликаючи винести рішення по суті.

1 липня Печерський райсуд продовжив розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram