ГоловнаПраво

Російський суд змінив вирок жителю Криму за "участь в українському батальйоні"

Ділявер Гафаров був засуджений на 10 років.

Російський суд змінив вирок жителю Криму за "участь в українському батальйоні"
Дилявер Гафаров
Фото: crimean-solidarity.org

Суд в російському Краснодарі змінив звинувачувальний вирок жителю Кіровського району Криму Діляверу Гафарову, пом'якшивши термін ув'язнення на 2 місяці.

Про це інформує Кримська солідарність.

За словами дружини Ділявера Гафарова, його звинуватили в участі в "діяльності незаконних збройних формувань на території України".

"Він зробив офіційний телефонний дзвінок з ІК-1 в село Кочубеївське Ставропольського краю, де відбуває термін покарання, і повідомив мені підсумки судового засідання", - прокоментувала Діляра Гафарова.

Скарги захисників Армана Петросяна і Олександра Музики розглянули 17 червня 2020 року в судовому засіданні без участі слухачів і родичів.

Гафарова затримали в Криму 30 жовтня 2018 року. У суді він заперечував провину і розповів, що організатор загону і власник телеканалу ATR (де Гафаров працював перукарем) Ленур Іслямов пропонував йому увійти в загін, але він відмовився, а пізніше звільнився з телеканалу, недовго попрацював в Києві і повернувся до Криму.

28 серпня 2019-го підконтрольний Росії Кіровський районний суд Криму виніс вирок Діляверу Гафарову. Чоловіка засудили до 10 років позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії суворого режиму і одного року обмеження волі. При цьому прокурор просив 12 років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram