ГоловнаПраво

Суд відхилив апеляцію Кабміну на зобов'язання виплат Суркісам у справі ПриватБанку

Банк готується до подачі касаційної скарги.

Суд відхилив апеляцію Кабміну на зобов'язання виплат Суркісам у справі ПриватБанку
Фото: София Гаврилюк

Київський апеляційний суд відхилив апеляційну скаргу Кабміну на рішення Печерського районного суду від 9 лютого 2017 року, яким ПриватБанк зобов'язувався виконувати умови депозитних договорів, укладених кіпрською філією банку з офшорними компаніями братів Суркісів на суму близько $257 млн. Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на юридичного радника ПриватБанку Андрія Пожидаєва.

"Київський апеляційний суд відмовив у задоволенні апеляції Кабінету Міністрів, залишивши постанову Печерського райсуду чинною. Ми готуємося до подачі касаційної скарги і розгляду цієї справи Верховним Судом, оскільки у нього однозначна практика - визначення про забезпечення позову не може підміняти вирішення спору по суті", - сказав він.

Згідно з постановою Печерського районного суду Києва, ПриватБанк має виплатити компаніям, пов'язаним з Суркісами, більш ніж 250 млн доларів за депозитними договорами, які були припинені ще в грудні 2016 року. Зобов'язання за цими депозитними договорами були обмінені на акції додаткової емісії ПриватБанку під час націоналізації (bail in).

Нагадаємо, в квітні 2020 року Київський апеляційний суд також відхилив апеляційну скаргу державного виконавця, залишивши чинною постанову судді Печерського районного суду В'ячеслава Підпалого, якою він зобов'язав державний ПриватБанк виплатити понад $250 млн на користь шести офшорних компаній братів Суркісів.

28 травня 2020 року у ПриватБанку заявили, що виконавчі провадження за заявами компаній сім'ї Суркісів були відкриті за підробленими документами.

15 червня 2020 року Велика палата Верховного Суду продовжить розгляд іншої справи за позовом сім'ї Суркісів - про скасування рішення НБУ щодо визначення членів сім'ї Суркісів пов'язаними з ПриватБанком особами та про визнання недійсними договорів bail-in.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram