ГоловнаПраво

КС отримав подання Верховного Суду стосовно карантинних обмежень

Йдеться, зокрема, про законність зменшення зарплат суддям.

КС отримав подання Верховного Суду стосовно карантинних обмежень
Фото: Конституційний Суд України

Сьогодні, 4 червня, до Конституційного Суду надійшло подання Верховного Суду щодо конституційності встановлення обмежень на час карантину, передбачених положеннями окремих нормативно-правових актів, ухвалених Кабінетом Міністрів України та Верховною Радою.

Про це повідомляє пресслужба КС та правового моніторингу.

Зокрема, Верховний Суд просить перевірити на відповідність Конституції України підпункти 5, 6, 7, 14 пункту 3, абзац шостий пункту 6 постанови Кабінету Міністрів України "Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів" від 20 травня 2020 року №392.

Також вказується на необхідність перевірити пункти 10, 17 Порядку здійснення протиепідемічних заходів, пов'язаних із самоізоляцією, затвердженого постановою Кабміну від 20 травня 2020 №392, частини першу і третю ст. 29 закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" від 14 листопада 2019 №294-ІХ; абзац дев'ятий пункту 2 розділу 11 "Прикінцеві положення" закону України "Про внесення змін до закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" від 13 квітня 2020 №553-ІХ.

З текстом конституційного подання можна ознайомитися на офіційному вебсайті КС у рубриці "На розгляді суду".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram