ГоловнаПраво

Відсторонений голова Вінницької поліції Юрій Педос отримав нову посаду

Він буде відповідати за ведення інституту дізнання на території Західно-Центрального округу.

Відсторонений голова Вінницької поліції Юрій Педос отримав нову посаду
Юрий Педос

Відсторонений від посади голови поліції у Вінницькій області Юрій Педос став радником глави Національної поліції Ігоря Клименка. Про це пише "Укрінформ".

"Генерал Педос призначений радником голови Національної поліції і буде відповідати за ведення інституту дізнання на території Західно-Центрального округу", - повідомив Ігор Клименко.

За словами голови Нацполіції, щодо інших працівників апарату поліції у Вінницькій області, які були відсторонені і звільнені, триває службове розслідування, "роль кожного буде оцінена".

Нагадаємо, що 29 травня Юрія Педоса відсторонили, а його заступників - начальника кримінальної поліції і голову оперативної служби - звільнили. Причиною такого рішення стали грубі недоліки і прорахунки, допущені в службовій діяльності й організації роботи оперативних підрозділів.

Педоса вже усували з посади голови Вінницької поліції на час службового розслідування навесні 2019. Таке рішення ухвалив на той момент голова Нацполіції Сергій Князєв у зв'язку вбивством поліцейськими активіста "Громадянської позиції" Олександра Комарницького.

Однак Педос повернувся на свою посаду вже в серпні 2019 року. За результатами службового розслідування звільнили чотирьох правоохоронців - заступника начальника Вінницького міського відділення поліції, голову Київського відділення поліції Вінниці і двох його заступників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram