ГоловнаПраво

Ексголові наглядової ради "Вектор банку" оголосили про підозру у привласненні 28 млн гривень

Підозрюваному загрожує позбавлення волі терміном до 12 років з конфіскацією.

Ексголові наглядової ради "Вектор банку" оголосили про підозру у привласненні 28 млн гривень
Фото: Facebook/Вектор Банк

Слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань повідомили про підозру щодо заволодіння чужим майном на суму понад 28 млн грн ексголові наглядової ради "Вектор банку".

Про це інформує пресслужба ДБР.

"Встановлено, що з 2015 року посадові особи банку, зокрема голова наглядової ради, розпочали механізм протиправної діяльності, за яким працівниками банку видавалися кредити підконтрольним суб'єктам господарської діяльності. Надалі, шляхом складання фіктивних договорів купівлі-продажу цінних паперів, отримані таким чином кредитні кошти перераховувалися на рахунки пов'язаних з банком суб'єктів підприємницької діяльності, виводилися в готівку і привласнювалися учасниками злочинної схеми", - йдеться в повідомленні.

За результатами діяльності зазначеної схеми посадові особи банку заволоділи коштами сумою понад 28 млн гривень.

"У разі доведення провини підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років з конфіскацією майна", - додали в ДБР.

Нагадаємо, "Вектор Банк" був зареєстрований 31 січня 2014 року. 2 березня 2017 року правління Нацбанку визнало неплатоспроможним "Вектор Банк". У банку виникли проблеми з ліквідністю і водночас він подав недостовірну статистичну звітність.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram