ГоловнаПраво

Начальника вінницької поліції Юрія Педоса відсторонено, двох його заступників звільнено

Причиною такого рішення є "недоліки і прорахунки" у службовій діяльності.

Начальника вінницької поліції Юрія Педоса відсторонено, двох його заступників звільнено
Юрий Педос
Фото: vinbazar.com

Керівника ГУ Національної поліції у Вінницькій області Юрія Педоса відсторонено від виконання обов'язків. Окрім цього, звільнено начальника кримінальної поліції і керівника оперативної служби.

Причиною такого рішення стали грубі недоліки та прорахунки, допущені в службовій діяльності та організації роботи оперативних підрозділів. Про це повідомили в Управлінні комунікації Національної поліції України.

"29 травня керівництво Національної поліції прийняло рішення про відсторонення від виконання обов'язків начальника Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Юрія Педоса. Його заступника - начальника кримінальної поліції і керівника оперативної служби звільнили із займаних посад", - ідеться в повідомленні.

У пресслужбі не уточнили, за які саме недоліки і прорахунки відсторонили керівника поліції у Вінниці та звільнили його заступників.

Нагадаємо, в червні 2019 року Юрія Педоса було відсторонено від посади начальника ГУ Нацполіції у Вінницькій області на час службового розслідування. Таке рішення було прийнято на той момент головою Нацполіції Сергієм Князєвим у зв'язку з убивством поліцейськими активіста "Громадянської позиції" Олександра Комарницького.

Однак Педос повернувся на свою посаду вже в серпні 2019 року. За результатами службового розслідування були звільнені четверо правоохоронців - заступник начальника Вінницького міського відділення поліції, голова Київського відділення поліції Вінниці і двоє його заступників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram