ГоловнаПраво

Екснардеп Березкін вніс понад 900000 гривень застави

На нього поклали зобов'язання здати закордонний паспорт і повідомляти про зміну місця роботи і проживання.

Екснардеп Березкін вніс понад 900000 гривень застави
Станислав Березкин
Фото: Голос Столицы

Підозрюваний в отриманні незаконної компенсації за проживання в Києві колишній народний депутат Станіслав Березкін вніс 937 000 гривень застави, призначеної йому Вищим антикорупційним судом. Про це пишуть "Українські новини" з посиланням на спікера Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Ольгу Постолюк.

"Березкін вніс заставу", – повідомив вона.

Вона не уточнила, коли саме колишній парламентарій вніс кошти. На Березкіна також поклали зобов'язання здати закордонний паспорт і повідомляти про зміну місця проживання й роботи.

Нагадаємо, 18 травня Березкіну оголосили підозру в незаконному отриманні більш ніж 937 000 гривень компенсації за оренду житла в Києві. Згідно з даними слідства, він отримував компенсацію за проживання в готелі "Київ" із листопада 2014 по серпень 2019, хоча мав житло в столиці.

22 травня ВАКС обрав йому запобіжний захід у вигляді застави, аналогічної сумі компенсації.

Березкіна також підозрюють в справі за фактом заволодіння $20 млн АТ "Ощадбанк".

НАБУ й САП із травня 2016 року розслідували кримінальне провадження, у рамках якого встановлено, що з вересня 2013 року по січень 2014 бенефіціарний власник групи "Креатив", яким є Станіслав Березкін, за змовою з іншими власниками ПАТ "Креатив груп" з-поміж керівництва й учасників "Кредитного брокерського агентства" зловживаючи службовим становищем посадових осіб ПрАТ "Креатив" організував заволодіння коштами, отриманими в "Ощадбанку" як договір кредитної лінії на $20 млн.

У грудні 2019 НАБУ завершило досудове розслідування цієї справи. Серед підозрюваних – 13 осіб, зокрема й Березкін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram