ГоловнаПраво

Суд випустив з-під варти одеського поета, підозрюваного у справі про пожежу в одеському коледжі

Хаєцького взяли на поруки двоє депутатів Верховної Ради.

Суд випустив з-під варти одеського поета, підозрюваного у справі про пожежу в одеському коледжі
Фото: facebook.com / Андрій Хаєцький

Одеський апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції про взяття під варту поета Андрія Хаєцького, який працював заступником директора в згорілому коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу.

Його відпустили на свободу під поручительство народних депутатів Анатолія Урбанського і Сергія Колебошина, йдеться на сайті суду.

Як відзначає "Думская", біля будівлі суду пройшла акція на підтримку Хаєцького. Незважаючи на дощ, прийшло близько 200 осіб.

Паралельно акція підтримки відбулася і в Києві.

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

"Ніяких доказів у слідства про його причетність немає. Навпаки, є прямі докази непричетності Андрія. Між тим Андрій перебуває в СІЗО. З п'ятниці його взяли під варту. Андрій має серйозне захворювання серця, і перебування в СІЗО може призвести до критичних наслідків. Андрій єдиний, до кого суд застосував такий жорсткий запобіжний захід. Колишній керівник ДСНС в Одеській області Федорчак і директор коледжу - не в СІЗО", - цитує "Цензор" організаторів київської акції.

Хаєцький є інвалідом III групи, у нього штучний клапан у серці. Зараз він перебуває в медичній частині слідчого ізолятора, на суді не був присутній.

Нагадаємо, 4 грудня 2019 року в результаті пожежі в одеському коледжі загинули 16 людей, а постраждала 31 людина.

Хаєцькому, який звільнився з коледжу незадовго до пожежі, інкримінували порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки (ч. 2 ст. 270 КК України).

Близькі Хаєцького заявили, що його намагаються зробити "стрілочником". На підтримку поета виступив PEN Ukraine.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram