ГоловнаПраво

В Одесі суд оштрафував жінку за перебування на вулиці без паспорта під час карантину

Вона перебувала в громадському місці після опівночі і не мала при собі документів.

В Одесі суд оштрафував жінку за перебування на вулиці без паспорта під час карантину
Фото: from-ua.com

Приморський районний суд Одеси притягнув до адміністративної відповідальності жінку 1992 року народження, яка порушила правила карантину. Про це йдеться на сайті Судової влади України.

Згідно з матеріалами справи, 29 квітня о 00:30 вона перебувала в громадському місці без документів, що засвідчують особу. Цим вона порушила п. 16 постанови Кабміну №255 від 2 квітня 2020 року.

Відповідальність за таке правопорушення тягне за собою штраф для громадян від 1000 до 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 000 - 34 000 гривень).

"За результатами повного та всебічного судового розгляду було винесено рішення про визнання цієї особи винною у вчиненні правопорушення, передбаченого ст. 44-3 КУпАП, та призначити їй адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 17 000 гривень і судовий збір на користь держави в розмірі 420, 40 грн", - ідеться в повідомленні.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному суді в десятиденний термін.

Нагадаємо, 20 березня Шевченківський районний суд Києва оштрафував жінку на 17 000 гривень за порушення правил карантину. Вона продавала продукти харчування в невстановленому місці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram