ГоловнаПраво

Орендарю ставка в Житомирській області, який застрелив сімох людей, повідомлено про підозру

Серед убитих - колишні учасники Операції об'єднаних сил, військовослужбовці Нацгвардії і волонтери.

Правоохоронці оголосили про підозру орендарю ставка в селі Новоселиця Житомирської області, який в ніч на 22 травня з рушниці застрелив сімох людей.

Слідчі почали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України - умисне вбивство двох і більше осіб. Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

За даними слідства, 22 травня на березі ставка біля села Новоселиця Попільнянського району у орендаря водойми виник конфлікт з його знайомими, з якими він напередодні розпивав спиртні напої на тому ж місці.

Фото: gp.gov.ua

Фото: gp.gov.ua

"Під час конфлікту підозрюваний з мисливської рушниці ІЖ-58 навмисне протиправно заподіяв смерть 7 особам. Серед убитих - колишні учасники Операції об'єднаних сил, військовослужбовці Нацгвардії і волонтери", - йдеться в повідомленні.

Фото: gp.gov.ua

Орендар водойми був затриманий в порядку ст. 208 КПК, з місця події вилучено мисливську рушницю. Причини конфлікту і обставини вчинення кримінального злочину встановлюються.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні перебуває на контролі Офісу генерального прокурора.

Нагадаємо, що заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що загиблі приїхали на озеро на риболовлю. За даними слідства, компанія складалася з дев'яти осіб.

Врятуватися вдалося лише одному чоловікові, який прокинувся, почувши постріли, і втік. Той, хто стріляв, затриманий, його направлять на психіатричну експертизу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram