ГоловнаПраво

Правоохоронці викрили чоловіка, який розповсюджував персональні дані українців

Він продавав їх на веб-ресурсі.

Правоохоронці викрили чоловіка, який розповсюджував персональні дані українців
Фото: gp.gov.ua

Жителя Київської області викрили в несанкціонованому втручанні в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем та розповсюдженні персональних даних громадян України. Про це повідомили в пресслужбі Офісу генпрокурора України.

"Під час досудового розслідування встановлено, що громадянин організував діяльність веб-ресурсу, через який здійснював поширення даних громадян України. Для цього він створив форму, в якій відвідувачі ресурсу реєструвалися з метою отримання інформації. Після цього розробник сайту несанкціоновано отримував доступ до персональних даних користувачів", - йдеться в повідомленні.

Під час обшуку правоохоронці вилучили речові докази - комп'ютери, бази персональних даних та іншу інформацію.

Фото: gp.gov.ua
Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.

Нагадаємо, що в травні стало відомо про чат-бот в Telegram, в якому продавалися персональні дані українців. Керівник громадської організації "Електронна демократія" Володимир Фльонц повідомив в Facebook, що знайшов в цьому боті свої дані з багатьох держреєстрів, бази "Нової пошти", паролі з "ВКонтакте" і Linkedin.

Служба безпеки України почала розслідування через бота з персональними даними в месенджері Telegram. 

Після попередньої перевірки в поліції повідомили, що чат-бот в Telegram з персональною інформацією про українців використовував компіляцію даних державних відомств та недержавних організацій за різні періоди минулих років. Він не має стосунку до початку роботи державного мобільного додатка "Дія".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram