ГоловнаПраво

ВАКС обрав запобіжний захід екснардепу Березкіну

Йому призначили заставу, яка співпадає з сумою компенсації, в незаконному отриманні якої його підозрюють.

ВАКС обрав запобіжний захід екснардепу Березкіну
Станислав Березкин
Фото: Голос Столицы

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід колишньому народному депутату Станіславу Березкіну, якого підозрюють в отриманні незаконної компенсації за проживання в Києві. Про це повідомили на сторінці Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Facebook.

"Суд частково задовольнив клопотання прокурора САП і детективів НАБУ й застосував до колишнього нардепа запобіжний захід у вигляді 937 000 гривень застави", – йдеться в повідомленні.

У пресслужбі ВАКС повідомили, що також на нардепа наклали зобов'язання здати закордонний паспорт і повідомляти про зміну місця проживання й роботи.

18 травня йому оголосили підозру за ч.2 ст. 364 Кримінального кодексу. За версією слідства, він отримав 937 000 гривень компенсації за проживання в номері готелю "Київ", хоча він мав житло в столиці.

Нагадаємо, що Березкіна також підозрюють в справі за фактом заволодіння $20 млн АТ "Ощадбанк".

НАБУ й САП із травня 2016 року розслідували кримінальне провадження, у рамках якого встановлено, що з вересня 2013 року по січень 2014 бенефіціарний власник групи "Креатив", яким є Станіслав Березкін, за змовою з іншими власниками ПАТ "Креатив груп" з-поміж керівництва й учасників "Кредитного брокерського агентства" зловживавши службовим становищем посадових осіб ПрАТ "Креатив" заволодів коштами, які отримав в "Ощадбанку" після укладення договору кредитної лінії на $20 млн.

У грудні 2019 НАБУ завершило досудове розслідування цієї справи. Серед підозрюваних – 13 осіб, зокрема й Березкін. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram