ГоловнаПраво

Двох учасників протестів у Нових Санжарах суд оштрафував на 850 гривень

Вони підписали угоду зі слідством.

Двох учасників протестів у Нових Санжарах суд оштрафував на 850 гривень
Фото: Игорь Лептуга

Новосанжарський районний суд Полтавської області затвердив дві угоди про визнання провини між учасниками масових заворушень у Нових Санжарах і правоохоронцями.

Про це повідомляє пресслужба обласної прокуратури.

"Вироками суду двоє жителів Новосанжарського району визнані винними в блокуванні транспортних комунікацій шляхом перешкод, тобто за ч. 1 ст. 279 КК України. Крім цього, кожному з них призначено покарання у вигляді штрафу, а саме: 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн", - йдеться в повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що вказані особи, усвідомлюючи свої дії, залишили два трактори на проїжджій частині дороги, "заблокувавши, таким чином, рух громадського та іншого транспорту".

Нагадаємо, в ніч на 20 лютого в Нових Санжарах місцеві жителі протестували через розміщення евакуйованих з китайського Уханя громадян.

Правоохоронці очистили дорогу до санаторію від мітингувальників, але вони не припинили їм перешкоджати. Зіткнення тривали, автобуси з евакуйованими закидали камінням. В результаті поліція затримала 24 учасників протесту, але вранці відпустила всіх, крім однієї людини. Його затримали на 72 години.

Під час зіткнень у Нових Санжарах постраждали дев'ять поліцейських і цивільний. Поліція почала два кримінальні провадження за фактом заворушень. Президент Володимир Зеленський визнав події в Нових Санжарах спланованими і пообіцяв покарати винних.

Поліція відкрила 8 кримінальних проваджень через заворушення в Нових Санжарах. Підозри в скоєнні злочинів отримали 10 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram