ГоловнаПраво

Кримського політв'язня у справі "Хізб ут-Тахрір" Сейтосманова етапували в російську колонію

Російський суд засудив його до 17 років суворого режиму.

Кримського політв'язня у справі "Хізб ут-Тахрір" Сейтосманова етапували в російську колонію
Энвер Сейтосманов
Фото: facebook.com/crimeansolidarity

Фігуранта "справи Хізб ут-Тахрір" 34-річного Енвера Сейтосманова, засудженого російським Південним окружним військовим судом до 17 років ув'язнення, етапували в колонію на території Росії.

Про це повідомила "Кримська солідарність" на сторінці у facebook 19 травня.

"Куди ФСВП доставить його в результаті, ми не знаємо. Про це, як правило, стає відомо тільки після того, як ФСВП письмово повідомляє родичів, або у колонії адміністрація надає можливість зробити офіційний дзвінок. Будемо тримати ситуацію на контролі", - прокоментував адвокат Еміль Курбедінов.

Нагадаємо, Енвера Сейтосманова, двоюрідного брата фігуранта севастопольської справи "Хізб ут-Тахрір" Нурі Примова, в травні 2018 року вивезли з власного будинку в селищі Тилове під Севастополем невідомі. Йому інкримінують участь у діяльності терористичної організації (ч. 2 ст. 205.5 КК РФ).

5 грудня 2019 року Південний окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив Сейтосманова до 17 років суворого режиму, визнавши його винним в організації діяльності терористичної організації.

16 квітня 2020 року у Військовому апеляційному суді міста Власиха Московської області відбувся розгляд апеляційної скарги адвокатів Еміля Курбедінова і Сергія Легостова на вирок суду першої інстанції Енверу Сейтосманову. Військовий апеляційний суд залишив вирок Сейтосманову чинним.

Сім'я Сейтосманових - мусульмани. У 2015 році у Ернеста Сейтосманова проходив обшук у зв'язку з севастопольською "справою Хізб ут-Тахрір". Тоді чотирьох севастопольців - Руслана Зейтуллаєва, Ферата Сайфуллаєва, Рустема Ваїтова і Нурі Примова - заарештували і згодом засудили за терористичною статтею.

"Хізб ут-Тахрір" - міжнародна мусульманська політична організація. Її офіційно декларованою метою є встановлення ісламської держави і мусульманського способу життя. Верховний суд Росії заборонив "Хізб ут-Тахрір" у 2003 році, занісши до списку об'єднань, названих терористичними. В Україні та інших країнах вона може діяти легально.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram