ГоловнаПраво

Експрокурору повідомили підозру у справі про переслідування активістів Майдану

Він схвалив підозри трьом невинним активістам.

Експрокурору повідомили підозру у справі про переслідування активістів Майдану
Фото: antikor.com.ua

ДБР оголосило підозру діючому адвокату, колишньому старшому прокурору відділу прокуратури Києва у справі про переслідування учасників Євромайдану.

Його підозрюють у незаконному перешкоджанні проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, вчиненому за попередньою змовою осіб. Про це повідомили в пресслужбі ДБР.

"Підозрюють і в зловживанні службовим становищем, службовому підробленні, а також притягненні свідомо невинуватого до кримінальної відповідальності, поєднаному з обвинуваченням в особливо тяжкому злочині (ч. 2 ст. 28, ст. 340, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366; ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 372)", - ідеться в повідомленні.

Слідство встановило, що 18 лютого 2014 року колишній прокурор, діючи в змові зі своїми керівниками та слідчими міліції, безпідставно схвалив повідомлення підозри в масових заворушеннях трьом незаконно затриманим учасникам Євромайдану.

Нагадаємо, 6 лютого слідчі відділу розслідувань справ Майдану ДБР оголосили підозру колишньому слідчому Дніпровського районного управління ГУ МВС України в Києві.

20 лютого в суд відправили обвинувальний акт проти колишнього слідчого Дніпровського районного управління ГУ МВС у Києві, підозрюваного у злочинах проти учасників Майдану.

У квітні Офіс генпрокурора і слідчі відділу з розслідувань справ Майдану ДБР оголосили про підозру громадянину в дачі свідомо неправдивих показів у суді. Його свідчення сприяло звільненню з-під варти колишнього слідчого, якого підозрювали в переслідуванні протестувальників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram