ГоловнаПраво

ВАКС скасував заочний арешт міністра доходів і зборів уряду Азарова

Олександр Клименко був заочно арештований у серпні минулого року.

ВАКС скасував заочний арешт міністра доходів і зборів уряду Азарова
Александр Клименко
Фото: www.donbass.ua

Вищий антикорупційний суд скасував заочний арешт колишнього міністра доходів і зборів. Про це повідомила речник ВАКС Олеся Чемерис, пише "Радіо Свобода".

Чемерис не назвала прізвище міністра, проте ЗМІ відомо, що мова йде про Олександра Клименка, який займав посаду в уряді Миколи Азарова.

"Причину такого рішення представниця суду уточнити не змогла, оскільки, за її словами, суд оголосив тільки результативну частину. Повний текст рішення, в тому числі мотиваційну частину і обґрунтування, будуть оголошені пізніше", - уточнили в ЗМІ.

Відзначається, що в Офісі генпрокурора наразі рішення суду не коментували.

Нагадаємо, що в серпні 2019 року Печерський районний суд Києва заочно заарештував колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка у справі про махінації з ПДВ, яку понад дві роки не могли передати в суд.

Головна військова прокуратура завершила заочне розслідування проти Клименка ще в квітні 2017 року.

Розслідуванням встановлено, що підозрюваний в період 2012-2013 років, перебуваючи в складі очолюваної Віктором Януковичем злочинної організації, до складу якої входив Клименко, заволодів коштами державного бюджету України на загальну суму 3,1 млрд грн шляхом незаконного відшкодування з держбюджету ПДВ на рахунки трьох фіктивних підприємств.

Зараз справа перебуває на стадії ознайомлення сторони захисту з матеріалами кримінального провадження.

Нагадаємо, Клименко і ще 51 експрацівник Міністерства доходів і зборів є підозрюваними у ще одній справі - про "податкові майданчики". Їм інкримінують участь в схемі зі збору грошей з підприємств в обхід держбюджету. Збиток державі від цього оцінюється в 104 мільярди гривень.

Ця справа в березні 2019 року пішла до суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram