ГоловнаПраво

Суд обрав запобіжний захід ще одній підозрюваній у справі про пожежу в одеському коледжі

Вона залишила без нагляду обігрівач, через який почалося загоряння.

Суд обрав запобіжний захід ще одній підозрюваній у справі про пожежу в одеському коледжі
Фото: Думская

Київський районний суд Одеси обрав запобіжний захід завідувачеві відділення Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, яка підозрюється в порушенні вимог пожежної безпеки. Про це повідомили в пресслужбі суду.

"За версією слідства, 4 грудня 2019 жінка ввімкнула електричний обігрівач в своєму кабінеті на третьому поверсі. Через деякий час вона закрила двері і залишила без нагляду електроприлад, внаслідок аварійного режиму роботи якого сталася пожежа, що призвела до загибелі 16 осіб", - йдеться в повідомленні.

Підозрюваній призначили цілодобовий домашній арешт. Відзначається, що постанова судді поки що не набула чинності.

Нагадаємо, що 4 грудня на третьому поверсі шестиповерхового навчального корпусу коледжу в Одесі виникла пожежа, площа якої досягла 4 тис. кв. м. Повідомлялося, що вона могла виникнути через проблеми з проводкою, яка не змінювалася з 1966 року. В результаті пожежі 16 людей загинули і 31 постраждала.

9 грудня директору коледжу Любові Кочерзі пред'явили підозру у службовій недбалості. У коледжі була порушена пожежна безпека. Студенти установи також розповідали, що під час пожежі ніяких попереджувальних сигналів не було, всі евакуювалися самостійно. Цю інформацію також підтвердив глава ДержНС Микола Чечоткін.

13 грудня відкрили ще одне кримінальне провадження - за фактом халатності виявленої працівниками ДСНС, які повинні були перевіряти дотримання правил пожежної безпеки в будівлі коледжу. Крім того, в будівлі одеського ДержНС ДБР провело обшуки. Слідчі вилучили матеріали перевірок з 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram