ГоловнаПраво

ДБР оголосило підозру в розтраті 850000 грн ексзаступнику начальника поліції Харківської області

Також підозрюють колишнього провідного інженера одного з відділів харківської поліції.

ДБР оголосило підозру в розтраті 850000 грн ексзаступнику начальника поліції Харківської області
Фото: dbr.gov.ua

Ексзаступнику начальника ГУ Нацполіції в Харківській області та колишньому провідному інженеру одного з відділів ГУ Нацполіції в Харківській області оголосили підозру в розтраті більш ніж 850 000 гривень. Про це повідомили в пресслужбі ДБР.

"Згідно з даними слідства, у 2018 році заступник начальника ГУ Нацполіції систематично здійснював перерахування бюджетних грошей одному з підприємств за фіктивний ремонт і сервісне обслуговування службового автотранспорту. Його підлеглий своєю чергою погоджував та передавав на підпис керівництву акти виконаних робіт, знаючи, що ремонтні роботи не проводилися", – йдеться в повідомленні.

Підозру оголошено за ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України – розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненим в особливо великих розмірах.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює прокуратура Харківської області. У разі доведення провини підозрюваним загрожує до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що раніше слідчі Державного бюро розслідувань повідомили двом оперуповноваженим поліції Харківської області про підозру в приховуванні вбивства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram