ГоловнаПраво

Ексміліціонеру полку "Беркут" оголосили підозру у справі про розгін Майдану 30 листопада

Він застосовував силу до учасника Євромайдану і склав неправдивий рапорт про його затримання.

Ексміліціонеру полку "Беркут" оголосили підозру у справі про розгін Майдану 30 листопада
Фото: Lb.ua

Колишньому міліціонеру полку особливого призначення "Беркут" МВС оголосили підозру в силовому розгоні активістів Майдану 30 листопада 2013 року.

Він підозрюється в злочинах за ч.2.2 ст. 365, ч. 1 ст. 366 та ст. 340 Кримінального кодексу України - перевищення службових повноважень, яке супроводжувалося насильством, а також у службовому підробленні та скоєнні незаконного перешкоджання проведенню зібрань і мітингів за попередньою змовою осіб. Про це повідомили в пресслужбі ДБР.

"Слідством встановлено, що 30 листопада 2013 року підозрюваний, перевищуючи свої службові повноваження, затримав учасника мирного зібрання на Майдані Незалежності. Під час затримання він застосовував до потерпілого фізичну силу, чим незаконно перешкоджав організації і проведенню зібрань", - говориться в повідомленні.

Крім того, підозрюваний склав рапорт про затримання потерпілого, внісши туди свідомо неправдиві дані.

Нагадаємо, що вночі 30 листопада 2013 року відбувся силовий розгін учасників Євромайдану. Офіційним приводом стала необхідність установити на Майдані новорічну ялинку. Постраждалими в основному стали студенти, які підтримували євроінтеграцію України.

20 березня 2020 Державне бюро розслідувань повідомило про підозру колишньому керівнику одного з підрозділів Головного управління МВС в Києві. Йому закидають ст.340 Кримінального кодексу (незаконне перешкоджання проведенню мирних зібрань громадян) у зв'язку з розгоном протестувальників на Майдані Незалежності в листопаді 2013 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram