ГоловнаПраво

Комітет Ради підтримав амністію ув'язнених через коронавірус

Під амністію можуть потрапити понад 3 тисячі осіб.

Комітет Ради підтримав амністію ув'язнених через коронавірус
Фото: Виртуальный музей Гулага

Комітет Ради з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин та міжнаціональних відносин підтримав амністію понад 3 тисяч ув'язнених через коронавірус.

Про це повідомляє пресслужба апарату Верховної Ради.

На черговому засіданні члени комітету підтримали відповідний проєкт закону №3397.

"Народні депутати підтримали проєкт закону про амністію засуджених (щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2), №3397, внесений Кабінетом Міністрів України. Рішення з цього питання буде скеровано до комітету з питань правоохоронної діяльності, визначеного головним з підготовки цього законопроєкту на розгляд ВРУ", - йдеться в повідомленні.

Ініційований прем'єр-міністром Денисом Шмигалем проєкт закону №3397 "Про амністію засуджених (щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2)" був зареєстрований 27 квітня.

Раніше повідомлялося, що Міністерство юстиції підтримує амністію 900 ув'язнених в умовах карантину. На думку глави відомства Дениса Малюськи, під амністію повинні потрапити ті, хто не становить небезпеки для суспільства.

Після спалаху коронавірусу в Україні Мін'юст тимчасово заборонив побачення з родичами у в'язницях і ввів нові правила під час передавання посилок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram