ГоловнаПраво

ДБР передало до суду справу обвинувачених у тортурах поліцейських із Краматорська

Вони майже чотири години "вибивали" зізнання у скоєнні злочину у 18-річного громадянина.

ДБР передало до суду справу обвинувачених у тортурах поліцейських із Краматорська
Фото: ГБР

До суду направили обвинувальний акт щодо трьох оперуповноважених відділу кримінальної поліції Краматорського ВП ГУ Нацполіції в Донецькій області. Їх звинувачують в тортурах, вчинених за попередньою змовою (ч.2 ст. 127 Кримінального кодексу України).

За версією слідства, у грудні 2019 один з оперуповноважених отримав доручення від слідчого провести допит особи в рамках розслідування справи про шахрайство. Про це повідомили в пресслужбі Держбюро розслідувань.

Після того, як 18-річний хлопець прийшов за викликом правоохоронця, поліцейський завів його в службовий кабінет, де знаходилися ще двоє оперуповноважених. Без пред’явлення вимог хлопця почали бити, вимагаючи визнати провину за злочин, до якого той не причетний.

«Для отримання зізнання, змушували громадянина ставати обличчям до стіни й били гумовою палицею, погрожували електрошокером, зв’язували йому руки й ноги, позбавляли можливості дихати, притискаючи пакет до лиця потерпілого. Тортури тривали майже 4 години й не привели до бажаного для поліцейських результату», — йдеться в повідомленні.

Триває досудове розслідування, процесуальне керівництво веде Офіс генерального прокурора України.

Нагадаємо, що в лютому повідомили про підозру поліцейському за фактом перевищення службових повноважень і насильства над людиною. За версією слідства, він безпідставно бив громадянина гумовим кийком і змушував його присідати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram