ГоловнаПраво

Екснардепа Черненка засудили до трьох років позбавлення волі з трирічним випробувальним терміном

Також він зобов'язаний сплатити штраф і суму за проведення судових експертиз.

Екснардепа Черненка засудили до трьох років позбавлення волі з трирічним випробувальним терміном
Александр Черненко
Фото: Макс Левин

Вищий антикорупційний суд засудив колишнього народного депутата від БПП Олександра Черненка до трьох років позбавлення волі з трирічним випробувальним терміном за незаконне отримання компенсації за оренду житла в Києві. Про це пишуть "Українські новини".

ВАКС затвердив угоду про визнання винуватості між ним і прокуратурою. Екснардеп визнав, що незаконно отримав близько 600 000 компенсації за оренду житла в Києві під час його каденції в Раді.

"Угоду між САП і обвинуваченим Олександром Черненком - затвердити. Визнати Черненка винуватим у скоєнні правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 Кримінального кодексу (зловживання службовим становищем). Призначити покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки з позбавленням права обіймати посади у виборних органах державної влади строком на 1 рік. Призначити штраф у розмірі 17 000 гривень. Звільнити його від основного покарання на випробувальний термін 3 роки", - зазначив суддя.

Також колишній парламентарій зобов'язаний періодично з'являтися для реєстрації або зміни місця проживання в орган пробації та не виїжджати за кордон без узгодження.

Також з Черненка стягнули 20 000 гривень за проведення експертиз.

Колегія суддів зазначила, що Черненко сам відшкодував завдані збитки, добровільно пішов на угоду і скоїв злочин одноосібно, а тому не потрібно надання викривальних показань щодо інших осіб.

Нагадаємо, слідство встановило, що Черненко отримав 582 430 гривень компенсації, тоді як у його дружини Зоряни Скалецької було житло в Києві, а сам він проживав у населеному пункті неподалік від столиці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram