ГоловнаПраво

У Миколаївській області обвинувачений погрожував заразити суддю коронавірусом і гепатитом

Він двічі плюнув на суддю під час засідання.

У Миколаївській області обвинувачений погрожував заразити суддю коронавірусом і гепатитом
Фото: Днепр Час

У Миколаївській області обвинувачений погрожував судді заразити її коронавірусом і гепатитом, якщо вона продовжить йому термін утримання під вартою.

Чоловіка звинувачують за ч. 3 ст. 185 (крадіжка), п. 6, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) і ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України, повідомили в пресцентрі судової влади.

23 квітня під час розгляду клопотання прокурора про продовження йому запобіжного заходу обвинувачений почав вимагати в суддів Арбузинського районного суду посвідчення судді, оскільки, за його інформацією, цей суд ліквідували.

"У грубій формі, із застосуванням нецензурних слів, обвинувачений кричав, що суд є "приватним підприємством і шарашкіною конторою", яка працює на замовлення, він знає господаря суддів і ліквідує суддів швидше, ніж сам господар", - повідомила суддя Ольга Кірімова.

Потім, за її словами, обвинувачений "через отвір скляної решітки, де він перебував, двічі плюнув на мене в ділянку голови та обличчя".

Суд оголосив перерву, а після відновлення засідання обвинувачений заявив, що він хворів на коронавірус і хворий на гепатит. Він також сказав, що в разі зараження судді йому відомі наслідки.

Відзначають, що питання створення Арбузинського районного суду Миколаївської області у обвинуваченого виникло після того, як прокурор намагався оголосити клопотання про продовження терміну утримання під арештом.

Нагадаємо, що в березні в Нідерландах суд засудив до десяти тижнів адміністративного ув'язнення молодого чоловіка, який навмисно кашляв на поліцейських, заявляючи, що заразив їх коронавірусом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram