ГоловнаПраво

САП перекваліфікувала справу про "плівки Єрмака" і передала її в поліцію

У діях брата глави ОПУ не побачили корупції.

САП перекваліфікувала справу про "плівки Єрмака" і передала її в поліцію
Фото: Схеми

Спеціалізована антикорупційна прокуратура перекваліфікувала справу про "плівки" брата голови Офісу президента України Андрія Єрмака Дениса і передала її в Національну поліцію для розслідування за статтею ймовірного шахрайства.

Про це повідомила юридична компанії "Міллер", яка захищає інтереси народного депутата Гео Лероса.

"Матеріали кримінального провадження за так званими "плівками Єрмака" передали в Нацполіцію. Сьогодні нам стало відомо, що 17 квітня САП ухвалила рішення про передавання справи за підслідністю в ГСУ Нацполіції, після зміни кримінально-правової кваліфікації на ст. 190 КК України (шахрайство)", - заявляють юристи.

До цього справу кваліфікували як "зловживання впливом".

"Суть зловживання впливом у тому, що особі дають гроші за те, що вона вплине на ухвалення рішень кимось іншим. А суть шахрайства в тому, що особа, зловживаючи довірою, виманює гроші просто для власного збагачення. Шахрайство, на відміну від зловживання впливом, не належить до корупційних злочинів, тому справа більше не в підслідності НАБУ", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 29 березня Лерос виклав у фейсбуці відео, на яких людина, схожа на Дениса Єрмака, проводить переговори про працевлаштування неназваних осіб на посади в органах влади.

У відповідь глава ОПУ Андрій Єрмак звернувся до СБУ та ДБР, щоб встановити походження відео, і звинуватив депутата в помсті за зрив кадрового призначення.

Лерос своєю чергою звернувся до НАБУ, де розслідують факт можливого зловживання впливом.

Денис Єрмак назвав відео "нарізкою з вирваним контекстом".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram