ГоловнаПраво

Верховний Суд залишив чинним вирок Зайцевій і Дронову

Їх засудили на 10 років.

Верховний Суд залишив чинним вирок Зайцевій і Дронову
Архив
Фото: mediaport.ua

Колегія суддів Касаційного кримінального суду в складі Верховного Суду залишила чинним вирок Олені Зайцевій і Геннадію Дронову, засудженим за ДТП з шістьма загиблими в Харкові. Рішення суду оголосив головуючий суддя Микола Ковтунович.

Засідання суду транслювали онлайн. За допомогою відеозв'язку в засіданні брав участь Дронов, а також потерпілі у справі.

Суд залишив рішення Київського районного суду Харкова і Харківського апеляційного суду без змін.

Адвокат Зайцевої, зокрема, просив скасувати вирок і закрити кримінальне провадження, адвокат Дронова просив скасувати вирок і відправити справу на новий розгляд, оскільки суди попередніх інстанцій не врахували ступінь провини Зайцевої та Дронова в наслідках ДТП.

Потерпілі виступали проти касаційний вимог Зайцевої та Дронова.

Рішення Касаційного Суду оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, резонансна ДТП сталася 18 жовтня 2017 року в центрі Харкова. Тоді позашляховики під керуванням Зайцевої та Дронова зіткнулися на перехресті вулиці Сумської і провулка Мечникова. Після зіткнення Lexus Зайцевої відкинуло на пішоходів, у результаті чого загинули шестеро осіб - п'ятеро загинули на місці, ще одна дівчина померла в лікарні.

26 лютого суд засудив Зайцеву і Дронова до 10 років в'язниці. Їх також зобов'язали виплатити 8 млн грн компенсації сім'ям жертв ДТП.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram