ГоловнаПраво

Суд заарештував Кожару з правом внесення застави в розмірі 14 млн грн

Кожара провини не визнає.

Шевченківський районний суд Києва задовольнив клопотання прокуратури про утримання під вартою ексміністра Леоніда Кожари на 60 днів. Рішення оголосив слідчий суддя Андрій Трубніков.

"Визначити заставу у вигляді 6700 неоподатковуваних мінімумів для працездатних осіб, що становить 14 млн 83 тис. 400 грн", - сказав також суддя.

Якщо Кожара внесе заставу, суд зобов'язав його носити електронний браслет, прибувати до слідчого, не спілкуватися зі свідками і потерпілими, а також здати закордонні паспорти. Термін дії постанови суду - до 25 травня цього року.

Нагадаємо, Шевченківський районний суд Києва почав обирати запобіжний захід колишньому міністру закордонних справ Леонідові Кожарі 26 березня близько 15:15.

За словами адвоката Кожари, його дружина - Марина Козерод - написала заяву, в якій стверджує, що намагалася відібрати пістолет у Старицького. Як стався постріл у такому випадку, адвокат не уточнив.

Водночас прокурор стверджує, що причетності дружини ексміністра до вбивства не підтверджено, як і версії про самогубство.

Кожара своєї провини не визнає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram