ГоловнаПраво

Прокуратура заявляє, що Кожара і його дружина намагалися зімітувати самогубство Старицького

Кожара провину не визнає.

Прокуратура заявляє, що Кожара і його дружина намагалися зімітувати самогубство Старицького
Фото: cкрин трансляции

Прокуратура заявляє, що Леонід Кожара і його дружина намагалися зімітувати вбивство ексдиректора каналу "Інтер" Сергія Старицького 21 лютого. Про це сторона обвинувачення оголосила під час засідання про обрання запобіжного заходу Кожарі, посилаючись на протоколи огляду місця події та низку експертиз.

"Місце розташування потерпілого (Старицького - LB.ua), ноги і руки у нього були не зігнуті... Складалося враження, що людина перебувала в стоячому положенні на момент пострілу... Постріл стався нижче від правового ока, куля вийшла з протилежного боку на висоті 63 см", - сказав прокурор, додавши, що з урахуванням зросту Старицького, він не міг вистрілити в себе.

Прокурор зазначив, що і Кожара, і Старицький перебували того дня в стані сильного алкогольного сп'яніння. Також за його словами, на відео з нагрудних камер спостереження поліцейських, які першими приїхали на місце злочину, зафіксовані такі фрази Кожари: "Блін, я все одно буду розстрілювати, хто мені буде погрожувати", "Я захищав свій дім".

"Ці фрази вказують на те, що людина причетна до цього правопорушення, разом з тими доказами, які були отримані", - сказав прокурор.

За версією обвинувачення, Кожара пішов на другий поверх будинку, взяв пістолет, повернувся на кухню, де був Старицький, вдарив його, той впав, а після цього вистрілив у нього.

Прокурор також зазначив, що на кобурі від пістолета експертиза встановила наявність ДНК Кожари, а на запобіжнику пістолета - змішані ДНК Старицького і Кожари. Пістолет, за даними слідства, був у руці Старицького, про що свідчить протокол огляду місця злочину.

"Пістолет був виявлений в руках потерпілого. Все зводиться до того, що нібито він вчинив самогубство", - зазначив прокурор.

Він також сказав, що слідство перевіряло причетність до вбивства дружини Кожари - Марини Козерод, але ця версія не підтвердилася.

"Самогубство не підтверджено. Козерод не причетна до скоєння правопорушення, а всі докази обґрунтовано свідчать про те, що підозра обґрунтована", - сказав прокурор.

Обвинувачення просить для Кожари обрати запобіжний захід у вигляді арешту на 60 днів.

Після виступу прокурора Леонід Кожара відповів на кілька формальних запитань судді, а після цього його адвокат запитав: "Ви стріляли в Старицького?"

Він відповів: "Ні".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram